BAHRA WEBSHOP

Een Verbindende beleving

De webshop waar u terecht kunt voor prachtige handgemaakte producten uit het Midden-Oosten, gemaakt door vluchteling

BAHRA shawl

Borduurwerk

De oude kunst van het borduren wordt in Syrië nog dagelijks gebruikt om verschillende producten te versieren. Zo ook de producten die voor de crowdfunding campagne zijn geselecteerd. De vrouwen in de ateliers van Basmeh & Zeitouneh maken met kleuren en motieven van alledaagse producten zoals tassen en etuis prachtige creaties.

De kunst van het borduren wordt in Syrië vaak van moeder op dochter doorgegeven. Daardoor zijn er veel vrouwen in Syrië die deze vaardigheid bezitten. Bahra webshop wil producten verkopen die handgemaakt zijn door vluchtelingen. Vandaar dat borduurwerk op verschillende producten aangeboden zal worden.

 

Oosterse tapijten

Het Midden- Oosten staat in de hele wereld bekend om haar kleurrijke tapijten. De tapijten zijn er in soorten en maten en genieten nog steeds grote populariteit omdat er voor elk interieur wel een tapijt te vinden is.

Elk land heeft zijn eigen tradities met betrekking tot de patronen en de kleuren die worden gebruikt voor de tapijten, zo ook Syrië. Bahra webshop zal Syrische tapijten verkopen.

Pottenbakkerij

Pottenbakken is een van de oudste ambachten ter wereld waaruit veel blijkt over de geschiedenis van de mensheid. Gebieden hebben door de jaren heen hun eigen tradities toegepast op de ambacht.

De ambacht van het pottenbakken is niet weg te denken, tegenwoordig zorgt de ambacht nog steeds voor mooie en unieke producten. Het Midden –Oosten kent een rijke cultuur aan pottenbakken. Ee cultuur die nog immer wordt voortgezet en prachtige producten oplevert die Bahra webshop wil verkopen.

Parelmoer

Parelmoer was een van de eerste materialen die door de mensen werd toegevoegd aan producten ter decoratie.

In het Midden –Oosten weten ze als geen ander dat de toevoeging van parelmoer aan gebruiksproducten een betoverend resultaat geeft.

De traditie van het parelmoersnijwerk wordt tot op de dag van vandaag gebruikt om kasten, stoelen, tafels, porselein en vele andere producten te versieren. Bahra wesbhop zal deze producten aanbieden, niet alleen omdat ze prachtig zijn, maar ook nog eens handgemaakt.

Vlechtwerk

 

De ambacht van het vlechtwerken is ook al eeuwenoud en is niet weg te denken uit het dagelijks leven. Vlechtwerk levert decoratieve producten maar vooral ook duurzame gebruiksproducten zoals manden.

 

Vlechtwerk is een waar ambacht dat kunstzinnigheid en een groot aantal hoogontwikkelde technieken en vaardigheden vereist. De natuurlijke producten die vaak worden gebruikt bij het vlechten, alsmede de ambacht zelf, maken de producten geschikt voor de verkoop via Bahra webshop.

 

Ajami houten decoratie

Ajami is een traditionele Syrische ambacht waarbij hout met de hand wordt versierd met illustraties. Vaak worden in de illustraties gedichten en geschriften verwerkt.

De oude Ajami ambacht is terug te vinden op de muren en plafonds van moskeeën en paleizen maar ook op gebruiksproducten. De gebruiksproducten zijn prachtig en passen helemaal bij het doel van Bahra webshop, zij laten een typische Syrische ambacht zien.

Metaalbewerking

Metaalbewerking is eveneens een eeuwenoude ambacht, het bewerken van metaal levert prachtige resultaten op. Ook bij deze ambacht worden alledaagse producten verfraaid en krijgen zij een mooier en traditioneler uiterlijk. 

Ook bij deze ambacht worden alledaagse producten verfraaid en krijgen zij een mooier en traditioneler uiterlijk. 

Houten mozaïeken

Het toepassen van houten mozaïek wordt nog veelvuldig gedaan in het Midden – Oosten. De ambachtslieden creëren zorgen voor traditionele meubels en prachtige snuisterijen.

Tegenwoordig worden houten mozaïekmeubels en decoratieartikelen nog steeds gemaakt in vele ateliers in de oude stad van Damascus. 

Lantaarns

De traditionele lantaarns hebben zich aangepast aan de moderne tijd. De lantaarns worden nog steeds in prachtige uitvoeringen vervaardigd, maar kunnen nu ook worden voorzien van lampen en niet enkel van kaarsen.

De patronen en de kleuren van de lampen zijn typerend voor het Midden – Oosten en geven een warme sfeer.

Muziekinstrumenten

De geheel Arabische wereld kent een rijke geschiedenis aan muziek en daarmee ook de instrumenten. De oud is een van de meest bekende voorbeelden, een instrument waarmee veel bekende Arabische muziek wordt gemaakt.

Het maken van een oud, maar ook andere traditionele instrumenten, is een ware ambacht die tot op heden wordt uitgeoefend omdat er er nog veel gebruik wordt gemaakt van de instrumenten.

Bahra webshop waardeert de oude ambachten en hoopt dat deze nog lang zullen worden toegepast.

Indien u zelf een ambacht beoefent dan kunt u altijd contact opnemen met mij om te bezien of uw producten kunnen worden verkocht via de website.

 

BAHRA WEBSHOP: een verbindende beleving

De verkoop door middel van de webshop is de opstap naar een groter plan