De verwoestende oorlog in Syrië is inmiddels 7 jaar gaande. Momenteel zijn er veel initiatieven om vluchtelingen uit Syrië in Nederland te helpen. Ook is er aandacht voor de barre omstandigheden van deze vluchtelingen op de Griekse eilanden. Het merendeel van de vluchtelingen uit Syrië verblijft echter in vluchtelingenkampen in Libanon, Jordanië en Turkije waar de omstandigheden erg slecht zijn. Bahra webshop heeft het idee om deze vluchtelingen te helpen en bij te dragen aan het verbeteren van de omstandigheden daar.

Bahra is het Arabische woord voor fontein.Een fontein is onmisbaar in de sfeervolle Arabische binnentuin.

Bahra plaats is een plek van verbinding.Een plek waar culturen samenkomen voor kunst, eten en muziek. 

Door Bahra te ondersteunen worden vluchtelingen in het Midden-Oosten en in Nederland geholpen aan eigen inkomen. 

Via Bahra worden producten verkocht die zijn gemaakt door vluchtelingen in Libanon, Jordanië en Turkije.

Het idee

Via Bahra webshop worden producten verkocht die met de hand zijn gemaakt door vluchtelingen uit Syrië die in vluchtelingenkampen wonen of in Libanon, Jordanië of Europa. Door middel van de verkoop van de producten die zijn maken worden de vluchtelingen in de kampen dan wel daarbuiten geholpen. Het hebben van eigen inkomen is van groot belang voor de vluchtelingen. Zeker nu de mannen, die vaak de kostwinners waren, worden vermist of zijn omgekomen.

Bahra werkt samen met Basmeh & Zeitoon

wallet

Bahra werkt samen met Basmeh & Zeitoon, een organisatie die werkt in vluchtelingenkampen in Libanon. Deze organisatie creëert voor de vluchtelingen de mogelijkheid om producten te maken van goede kwaliteit. Hierbij kunt u denken aan handtassen en laptoptassen, maar ook aan kussenhoezen en sieraden (zie hiervoor de galerij). De producten worden gemaakt van lokale materialen, hetgeen de producten duurzaam maakt. De personen die de producten maken wordt de mogelijkheid geboden om eigen inkomen te genereren, hetgeen hun zelfstandigheid bevordert.

Bahra Webshop: een verbindende beleving