Bahra plaats

Galerij, bar, restaurant en meer!

In Bahra plaats ervaart u het beste uit het Midden Oosten.

U kunt er eten en drinken, en genieten van de sfeer van de beroemde binnentuinen uit het Midden-Oosten.

Die binnentuinen worden gekenmerkt door een ronde fontein in het midden die essentieel is voor die sfeer. Vandaar de naam Bahra, het Arabische woord voor fontein.

Het concept is bedacht vanuit de wens mensen te verbinden via kunst en samenzijn. In Bahra kunnen kunstenaars uit het Midden-Oosten hun kunst tentoonstellen. Er zullen steeds wisselende kunstwerken te zien zijn, en die kunst is te koop.

Met het tentoonstellen en de verkoop van de kunst, en de verkoop van de producten in de winkel worden de vluchtelingen ondersteund. Omdat in Bahra vluchtelingen zullen werken is het een initiatief voor en door vluchtelingen. Tegelijkertijd biedt het de mensen in Nederland de kans kennis te maken met de cultuur van het Midden-Oosten. Deze verbinding is van belang voor de integratie van vluchtelingen uit die regio in Nederland. Zoals bekend komt integratie van twee kanten, en het is de wens van Bahra om bij te dragen aan deze integratie.

Bahra wordt een cultureel centrum waar u om verschillende redenen naartoe gaat: voor de kunst, voor een optreden, voor de winkel of voor het eten en drinken. Overdag komt u naar Bahra, voor koffie of thee, of om heerlijk te lunchen.

Of u komt na uw werk voor een gezellige borrel. In plaats van de bekende borrelhapjes worden er traditionele hapjes uit het Midden-Oosten geserveerd.

En natuurlijk kunt u naar Bahra komen om te eten. Vergeet ook niet de winkel te bezoeken of de kunst te bekijken. Er is voor ieder wat wils.

Barha gelooft dat kunst, eten en drinken, live muziek en optredens goed samen gaan en mensen verbinden en de intitiatiefnemers zijn verbaasd dat dit idee nog niet eerder is gerealiseerd. Bahra is niet alleen een galerie, bar of restaurant. Bahra is dat allemaal en meer!

BAHRA WEBSHOP: een verbindende beleving